Tiskové zprávy | Edenred

Tiskové zprávy | Edenred

Czech Republic

Řízek, smažák a palačinky: Děti v restauracích stravujeme nezdravě, odborníci bijí na poplach

Až v 64 % případů se dětská jídla od těch dospělých liší pouze velikostí porce, nikoliv složením. Pouze ve 45 % případů navíc obsahují méně soli než běžné pokrmy. Experti přitom varují, že složení jídelníčku dětí má velmi silný vliv na to, jaké stravovací návyky si odnesou do dospělého života.

Číst více18. 11. 2024

Evropský průzkum odhalil pět prohřešků Čechů vůči zdravému stravování. Máte je na talíři i vy?

Chceme jíst zdravě, ale chybí nám vůle ke změně. Na vině jsou především ceny. Nový průzkum Barometr FOOD odhalil pět stravovacích prohřešků Čechů, mezi něž mimo jiné patří nedostatek času na oběd, přílišná konzumace masa či nedostatečný příjem zeleniny. V situaci, kdy průměrné ceny poledního menu dosahují 192 Kč a třetina domácností za stravování utratí až 30 % svých příjmů, je pro strávníky i provozovatele restaurací nesnadné udržet krok se zdravými návyky i nejnovějšími trendy.

Číst více17. 10. 2024

Za obědy utratíme až desetinu výplaty. Nejhůře jsou na tom Budějovice a Liberec

Růst cen obědů v českých restauracích dále pokračuje. Podle Edenred Restaurant Indexu v srpnu obědové menu průměrně stálo 192,4 koruny, o 30 haléřů více než v červenci. V meziročním srovnání ceny stouply o 4,1 %. Za 21 obědů, tedy hlavní jídlo každý pracovní den v měsíci, aktuálně čeští zaměstnanci zaplatí 4 040 korun. Ještě před rokem by si přitom mohli za stejnou částku pořídit o jednu porci více. Ze srovnání s průměrnými mzdami v regionech zároveň vyplývá, že pravidelné obědvání v restauračních zařízeníc

Číst více9. 9. 2024

restaurace | průzkum

Průzkum: Restaurace nejvíc trápí vysoké náklady a nedostatek personálu. Pokles obědové návštěvnosti hlásí třetina restaurací

Podle průzkumu agentury STEM/MARK pro společnost Edenred české restauratéry aktuálně nejvíce trápí rostoucí vstupní náklady či nedostatek personálu. Ačkoliv meziročně zpomalil pokles obědové návštěvnosti restaurací, stále jej zaznamenala téměř třetina z nich.

Číst více9. 8. 2024

Za dvě stovky na oběd už i v Brně. Hlavní jídlo nás měsíčně stojí až desetinu mzdy

Podle Edenred Restaurant Indexu Češi za obědové menu v restauracích a kantýnách v březnu průměrně zaplatili 187,2 koruny, tedy o korunu a 20 haléřů více než v únoru. Ceny obědů se tak po mírném poklesu vrátily na prosincovou úroveň. Vedle Prahy však za obvyklý oběd zaplatíme přes dvě stě korun už i v Brně. Strávníci zde ve stravovacích zařízeních přes poledne nechají průměrně 200,3 koruny. Ze srovnání s průměrnými mzdami v regionech vyplývá, že čeští zaměstnanci za pravidelné obědvání v restauračních zaříz

Číst více6. 6. 2024

Jak zaujmout „Zaměstnance Z“? Recruitment Academy a Edenred ocenili nejlepší náborové kampaně

O aktivní budování značky zaměstnavatele – employer branding – se zajímají už dvě třetiny českých firem, jen třetina z nich to ale dělá systematicky[1]. Právě společnosti, které loni dokázaly nejlépe oslovit potenciální zaměstnance, ocenila odborná porota v rámci 9. ročníku soutěže Recruitment Academy Awards. Cenu Edenred Wellbeing Award si z galavečera odnesla společnost Pivovary Staropramen, která u poroty zabodovala konceptem volných pátků a dalších výhod pro zaměstnance nad rámec zákona. Recruiterem rok

Číst více6. 6. 2024

Poptávka po veganské a vegetariánské stravě stoupla za rok o šestinu, restaurace jí jdou vstříc

Až 94 % restaurací uvádí, že do svého jídelního lístku zařazují bezmasé alternativy pokrmů. Vyplývá to z výsledků průzkumu Barometr FOOD mapujícího stravovací návyky Čechů. Nadpoloviční většina českých restaurací (57,1 %) do své nabídky navíc údajně zavádí i bezlepkové varianty jídel. Strávníci tak mají nejčastěji na výběr z 1-2 bezlepkových pokrmů. S ohledem na proměnu generačních preferencí lidé očekávají, že se jim restaurace přizpůsobí a nabídku veganských a vegetariánských variant budou dále rozšiřovat

Číst více21. 5. 2024

Omezení volnočasových benefitů v praxi: Třetina firem podle průzkumu příspěvky snížila, většina si stěžuje na vyšší administrativní zátěž

Limit na zdanění volnočasových benefitů platný od začátku roku už stihli zaměstnavatelé promítnout do svých nabídek odměn pro zaměstnance. Podle březnových průzkumů společnosti Edenred v návaznosti na změny upravila výši ročního příspěvku pro své zaměstnance třetina firem. Nejčastěji plánují zaměstnanci, jimž se příspěvek od nového roku snížil, šetřit na zdraví, cestování a kultuře. Hned 64 % zaměstnavatelů v průzkumu uvedlo, že pro ně nová pravidla představují větší administrativní zátěž.

Číst více20. 3. 2024

Ananas na pizzu nepatří, uvedli Češi v průzkumu stravování. Milují houby a květák

Pouhá polovina procentního bodu rozhodla: Ananas na pizzu nepatří. Podle průzkumu Barometr FOOD mapujícího stravovací návyky Čechů si to myslí 50,5 % z nich. Tábor zastánců „havajské pizzy“ je ovšem téměř stejně početný. Překvapivé shody zde dosáhli například senioři s generací Z. Velké oblibě se v tuzemsku podle průzkumu těší i další kontroverzní ingredience, například houby nebo květák, který je populární zejména mezi ženami. Jako polarizující se naopak ukázala játra a vnitřnosti, výrobky z kozího a ovčíh

Číst více7. 3. 2024

Optimální cena stravenky stoupla na 211 korun. Vystačí na oběd i v nejdražších regionech

Oproti loňskému roku se jedná o navýšení tzv. nominální hodnoty stravenky o 17 Kč, tedy necelou desetinu původní hodnoty.

Číst více3. 1. 2024

Na zájezd za peníze z benefitní karty? Cafeterii si stále pleteme se spořením, varuje expert

Dle průzkumu[1] za nejatraktivnější benefity považujeme zejména ty v kategorii lékáren, kultury a cestování. Právě zájezdy jsou jednou z položek, na které se snažíme benefity uplatnit s blížícím se koncem roku – podle dat společnosti Edenred stoupla útrata českých zaměstnanců v této kategorii v zimním období zhruba o čtvrtinu. Vedle toho získávají na popularitě i benefity zaměřené na zábavu a duševní pohodu. Experti však zároveň doporučují nečekat s výběrem přednabitých zaměstnaneckých odměn na poslední ch

Číst více14. 12. 2023

zaměstnavatel

Za dvě stovky na oběd už i v Brně. Hlavní jídlo nás měsíčně stojí až desetinu mzdy

Třetina Čechů v práci obědvá o samotě, každý dvacátý dokonce vůbec. Vyplývá to z průzkumu Barometr FOOD[1] mapujícího stravovací návyky Čechů. V kvalitním stravování nám nejčastěji brání nevhodné pracovní prostředí, podpora lepšího způsobu stravování leží především v rukou zaměstnavatele. Nejčastěji si obědy nosíme z domova, naopak pokles registrují dříve populární podnikové kantýny. Vlivem stagnace až mírného poklesu cen se však obědoví strávníci pomalu vracejí i do klasických restaurací. Podle Edenred Res

Číst více30. 11. 2023

zaměstnavatel

Kde, kdy a s kým? Průzkum odhalil, jak obědvají čeští zaměstnanci. Až 5 % z nich jídlo vynechává

Třetina Čechů v práci obědvá o samotě, každý dvacátý dokonce vůbec. Vyplývá to z průzkumu Barometr FOOD[1] mapujícího stravovací návyky Čechů. V kvalitním stravování nám nejčastěji brání nevhodné pracovní prostředí, podpora lepšího způsobu stravování leží především v rukou zaměstnavatele. Nejčastěji si obědy nosíme z domova, naopak pokles registrují dříve populární podnikové kantýny. Vlivem stagnace až mírného poklesu cen se však obědoví strávníci pomalu vracejí i do klasických restaurací. Podle Edenred Res

Číst více30. 11. 2023

Češi, národ „meníčkářů“: V Evropě jsme unikát

Podle denní nabídky si restauraci během oběda vybírá 4 z 5 Čechů. Vyplývá to z průzkumu Barometr FOOD mapujícího stravovací návyky napříč Evropou. Výběrem z denního menu se snažíme šetřit nejen čas, ale i peníze. Za stravování ve srovnání s většinou Evropanů platíme v průměru méně, experti však poukazují i na dopady z hlediska vyváženosti jídelníčku. Čeští strávníci totiž na zdravé stravování zároveň dbají mnohem méně než jejich sousedi. Více než polovina z nich navíc jako součást zdravé nabídky nepovažuje

Číst více6. 11. 2023

Pětina nesnídá, polovina nesvačí. Češi si myslí, že jedí zdravě, ale průzkum prokázal opak

Povědomí Čechů o zdravém stravování se zlepšuje, za evropským průměrem však stále zaostáváme. Jako zdravé tuzemští strávníci vnímají především čerstvé potraviny, v mnohem menší míře řeší například nadměrně velké porce. Při výběru restaurace se navíc Češi stále řídí především cenami, které dlouhodobě rostou. Oproti roku 2020 za oběd průměrně zaplatíme o 46 korun více. Celkově na stravování české domácnosti nejčastěji vynaloží mezi 20 a 30 % svých příjmů. Unikátní vhled do stravovacích návyků napříč ČR přiná

Číst více16. 10. 2023

Na každodenní teplý oběd dosáhne méně než šestina zaměstnanců. Může za to zdražování

Češi si v práci dopřávají teplé obědy stále méně. V jídelně nebo restauraci obědvá každý pracovní den jen 16 % zaměstnanců.

Číst více28. 8. 2023

Velké půlroční srovnání cen obědů: Ve kterých regionech se najíte nejlevněji?

V průběhu prvního pololetí stoupla průměrná cena oběda o 2,7 % na 182,4 koruny. Ve srovnání s druhou polovinou loňského roku, kdy v důsledku inflace ceny poledního menu napříč republikou vzrostly o více než desetinu, tak došlo k výraznému zpomalení zdražování.

Číst více25. 7. 2023

V restauraci, nebo z krabičky? Na oběd v práci je hlavní si udělat čas, říká odborník

Zajistit si cenově přijatelné stravování je pro zaměstnance stále obtížnější. Ve srovnání s minulým rokem podle průzkumu STEM/MARK pro společnost Edenred zvedlo ceny více než 94 % restaurací, průměrný meziroční nárůst ceny obědového menu v dubnu činil 14 %.[1] Stoupá zároveň i počet lidí, kteří si do práce nosí jídlo z domova. Podíl „krabičkářů“ mezi zaměstnanci v letošním roce vzrostl na rekordních bezmála 58 %. Podle expertů je důležité hlavně to, aby si lidé na oběd našli čas a jedli v klidném prostředí

Číst více29. 6. 2023

Firmy musejí svou kulturu tvořit komplexně. Pomůže jim s tím projekt Edenred Wellbeing

Zdravé stravování se Čechům v posledním roce výrazně prodražilo, často tak byli nuceni přistupovat ke kompromisům.

Číst více28. 6. 2023

Tři čtvrtiny Čechů si práci vybírají podle nabídky benefitů. Pro generaci Z budou zásadní

Zdravé stravování se Čechům v posledním roce výrazně prodražilo, často tak byli nuceni přistupovat ke kompromisům.

Číst více21. 6. 2023

Dovolená navíc a práce z domova. Personalisté vybrali nejatraktivnější benefity

Zdravé stravování se Čechům v posledním roce výrazně prodražilo, často tak byli nuceni přistupovat ke kompromisům.

Číst více7. 6. 2023

Drahota mění Čechům jídelníčky. V krizi se přiklánějí k tradiční kuchyni, říká odborník

Zdravé stravování se Čechům v posledním roce výrazně prodražilo, často tak byli nuceni přistupovat ke kompromisům.

Číst více15. 5. 2023

Novou finanční ředitelkou Edenredu je Martina Sansevič

Novou finanční ředitelkou společnosti Edenred pro Českou republiku a Slovensko se stala Martina Sansevič. Může se pochlubit bohatými zkušenostmi s vedením týmů ve velkých mezinárodních i tuzemských společnostech. K jednomu z předních poskytovatelů firemních benefitů v oblasti volnočasu i stravování na českém trhu přišla ze společnosti Delirest services s.r.o., kde působila na obdobné pozici.

Číst více9. 5. 2023

S benefity na dovolenou: Češi za cestování o jarních prázdninách utráceli až dvakrát více než loni. Méně nakupovali v lékárnách

Během jarních prázdnin Češi ve velkém využívali volnočasové benefity, v některých odvětvích utráceli až dvakrát více než loni.

Číst více27. 3. 2023

Počet transakcí v restauracích je tři roky po začátku pandemie stále poloviční. Za oběd si lidé v únoru opět připlatili

Restauracím se stále nepodařilo dosáhnout úrovně návštěvnosti z doby před covidem. Oproti únoru 2020 v nich nyní obědvá o 46 % méně lidí.

Číst více8. 3. 2023

Popularita volnočasových benefitů vytrvale stoupá. Útraty za dovolenou a kulturu se oproti roku 2021 více než zdvojnásobily

Volnočasové benefity jsou mezi zaměstnanci stále oblíbenější. Podle dat společnosti Edenred stoupl meziročně objem transakcí v tomto segmentu o 42,5 %, ve srovnání s rokem 2020 se více než zdvojnásobil.

Číst více2. 3. 2023

Růst průměrných cen oběda se v lednu téměř zastavil. Největší část svých mezd na stravování vynaloží lidé v Pardubickém kraji

Zvyšování cen obědů v České republice výrazně zpomalilo.

Číst více7. 2. 2023

Zdravé stravování jde stranou. Restaurace vyvážená jídla raději nenabízejí, lidé by si za ně přitom připlatili

Prudký propad reálných příjmů domácností se výrazně podepisuje i na tom, jak zdravě se Češi stravují.

Číst více31. 1. 2023

Přes čtyřicet procent zaměstnanců má od ledna vyšší plat. Firmy ale přidávají méně, než jak lidem rostou náklady

Velká část zaměstnanců si na začátku roku přilepšila na mzdě. Podle aktuálního průzkumu společnosti Edenred hlásí zvýšení platu od ledna celkem 42,7 procenta lidí.

Číst více30. 1. 2023

Edenred Card Index: Za jediný rok platíme v restauracích o 25 korun navíc, v Praze dokonce ceny vzrostly o 30 korun

Zaplatit za jeden oběd skoro o 30 korun více než před rokem? To, co by bylo ještě nedávno naprosto nemyslitelné, je realitou.

Číst více9. 1. 2023

Hodnota optimální stravenky vzrostla na 194 korun

Hodnota optimální stravenky vzrostla od ledna 2023 na 194 korun. Během jednoho roku se kvůli rekordní inflaci mění její cena již podruhé, od začátku loňského ledna jde dohromady o růst o 44 korun.

Číst více2. 1. 2023

Edenred Card Index: Prudký nárůst cen jídel pokračuje, za poslední rok připlatíme 25 korun navíc

Za jeden oběd zaplatí Češi v průměru 175,60 koruny, o 25 korun více, než tomu bylo přesně před rokem. Tak rychlý růst cen a útrat v restauracích nemá obdoby.

Číst více5. 12. 2022

Pětina restaurací chce skončit, pokračovat je rozhodnuta jen polovina z nich. Ránu jim může dát další zdražování

Česká mapa restaurací může již brzy velmi výrazně prořídnout. Kvůli ekonomické krizi spojené s extrémně vysokou inflací je pevně rozhodnuto skončit s hostinskou činností skoro 8 procent gastro podniků, vyplývá z průzkumu společnosti Edenred.

Číst více22. 11. 2022

Reakce na zdražování: Češi si odpírají jídla, na která byli zvyklí. Kvalita stravování trpí, ukázal rozsáhlý průzkum Edenredu

Prudký růst cen, který trápí zemi v posledních měsících a jenž má výrazný dopad na kupní sílu domácností, se již podepsal na kvalitě stravování Čechů.

Číst více31. 10. 2022

Reakce na krizi: dvě třetiny lidí stáhly topení, chodíme méně do restaurací. Obliba alkoholu neklesá, ukázal průzkum Edenredu

Téměř třetina tuzemských firem již reagovala na letošní extrémně vysokou inflaci a plošně zvýšila platy všem svým zaměstnancům.

Číst více26. 10. 2022

V reakci na inflaci zvýšila platy skoro třetina firem, rostoucí náklady to lidem ale nepokryje

Téměř třetina tuzemských firem již reagovala na letošní extrémně vysokou inflaci a plošně zvýšila platy všem svým zaměstnancům.

Číst více29. 9. 2022

Reakce na drahé energie: Třetina firem omezí vytápění, další budou investovat do úsporných zařízení

Téměř třetina tuzemských firem omezí v reakci na zdražování energií vytápění firemních prostor – kanceláří nebo výrobních hal.

Číst více26. 9. 2022

Rychlá reakce na růst stravného: na jídlo ještě letos zaměstnancům přidá pětina firem

Více než pětina tuzemských firem ještě do konce letošního roku zvýší svým zaměstnancům příspěvky na stravování.

Číst více9. 9. 2022

Edenred restaurant index: Prudký nárůst cen jídel pokračuje, do 150 korun se z velkých měst naobědvají pouze lidé v Olomouci

Naobědvat se a utratit při tom v restauraci do 150 korun? Ještě na začátku letošního roku to bylo možné ve více než polovině krajských měst v České republice.

Číst více8. 9. 2022

TRC Index: Útraty za obědy dramaticky klesají, Češi narážejí na strop finančních možností

Češi začali prudce šetřit na obědech. Mnozí lidé narážejí na svůj finanční strop, což dokladují i červnová data z plateb stravenkovými kartami. Za jeden oběd v restauraci podle Ticket Restaurant Card Indexu lidé v průměru zaplatili v červnu 160,20 koruny.

Číst více21. 7. 2022

TRC Index: Češi přestali utrácet za jídlo. Hospodám navíc chybí více než třetina poledních hostů

Současná krize spojená s vysokou inflací a razantním zdražováním má na majitele restaurací mnohem tvrdší dopady než ta předchozí, způsobená koronavirovou pandemií. Vyplývá to z průzkumů, které si zadala společnost Edenred u agentury STEM/MARK.

Číst více17. 6. 2022

Rychlý průzkum Edenred: plošné zvyšování platů plánuje čtvrtina firem. Zálohy na platy nově zavede jen minimum podniků

Současná krize spojená s vysokou inflací a razantním zdražováním má na majitele restaurací mnohem tvrdší dopady než ta předchozí, způsobená koronavirovou pandemií. Vyplývá to z průzkumů, které si zadala společnost Edenred u agentury STEM/MARK.

Číst více10. 6. 2022

Průzkum STEM/MARK pro Edenred: Situace hospod je výrazně horší než v době covidu

Současná krize spojená s vysokou inflací a razantním zdražováním má na majitele restaurací mnohem tvrdší dopady než ta předchozí, způsobená koronavirovou pandemií. Vyplývá to z průzkumů, které si zadala společnost Edenred u agentury STEM/MARK.

Číst více2. 6. 2022

Zdravé jídlo? Češi si ho připravují doma. Do restaurací je na něj nenalákáte, ukázal evropský průzkum. Problémem je drahota

Knedlík se zelím a vepřové, svíčková omáčka, guláš. Když jdou Češi do restaurace na oběd, volí tučnější jídla mnohem častěji než lidé v dalších evropských zemích. Potvrzují to čerstvá data z velkého srovnávacího průzkumu o stravovacích návycích FOOD, který iniciovala Evropská unie a který se koncem loňského roku uskutečnil celkem v jedenácti evropských zemích.

Číst více23. 5. 2022

Recruitment Academy Awards už zná vítěze všech 6 kategorií

Společnost Edenred, která byla generálním partnerem 7. ročníku prestižní soutěže v HR marketingu Recruitment Academy Awards, věnovala vítězům tří prestižních kategorií firemní benefitní cafeterii Benefity Café, každou v ceně 80 tisíc korun. Ceny zástupci Edenredu předali vítězům na slavnostním ceremoniálu, který se uskutečnil 21. dubna v divadelním sále v prostoru Jatka78.

Číst více28. 4. 2022

TRC Index: Během pěti let + 50 korun za oběd. Ceny letí raketově vzhůru.

Bezmála padesát korun si nyní připlatí Češi za obědy v porovnání s tím, kolik utráceli před pěti lety. Zatímco v březnu 2017 byla průměrná útrata za jídlo v restauraci 108 korun, nyní to bylo ve třetím měsíci roku 156,10 koruny.

Číst více7. 4. 2022

Edenred generálním partnerem soutěže Recruitment Academy Awards

Společnost Edenred se stala generálním partnerem soutěže Recruitment Academy Awards, hodnotí HR marketingové projekty firem na pracovním trhu.

Číst více25. 2. 2022

TRC Index: Za obědy o 11 korun více než před rokem. Moravané v restauraci platí o 9 korun méně než lidé v Čechách

Za jediný rok vzrostly platby Čechů za obědy v restauracích o více než 11 korun. Zatímco loni v prosinci jsme v průměru ve všední den utratili 141,30 korun, letos to bylo již 152,40 korun. Vůbec nejvíce platí za jídla v restauracích Pražané – na konci roku to bylo 171,70 korun.

Číst více13. 1. 2022

Edenred nabízí cashback při nákupech v Kauflandu, i nadále podobně podporuje i restaurace

Více než čtvrt milionu majitelů stravenkových karet od Edenredu může začít využívat výhodné nákupy potravin ve 135 tuzemských prodejnách Kauflandu. Za každý druhý nákup v minimální hodnotě 500 korun získají cashback ve výši 100 korun.

Číst více22. 12. 2021

Hodnota optimální stravenky vzroste na 150 korun, nejvíce za posledních 10 let

Hodnota optimální stravenky vzroste v příštím roce z letošních 137 na 150 korun. Vyplývá to z čerstvé vyhlášky Ministerstva práce a sociálních věcí. Nárůst o 13 korun představuje největší meziroční skok za posledních 10 let.

Číst více22. 12. 2021

TRC Index: Za jídlo nyní platíme v hospodách poprvé přes 150 korun.

Restaurace jsou na konci roku 40 procent pod předcovidovými tržbami, každé čtvrté jídlo objednáváme přes rozvážku.

Číst více16. 12. 2021

Průzkum Edenred: konec podnikání zvažuje přes třetinu restaurací, pevně rozhodnuta zavřít je již každá desátá

Z české gastronomické mapy může zmizet více než třetina restaurací a hospod. Pevně rozhodnuta ukončit podnikání je nyní téměř desetina provozovatelů, dalších skoro třináct procent se k ukončení podnikání přiklání a necelých patnáct procent kvůli nejasnému výhledu oboru tento krok zvažuje.

Číst více23. 11. 2021

Covidová krize naučila Čechy číst: knih za benefity kupujeme 2x více než před ní

Češi nyní utratí za knihy, které kupují prostřednictvím zaměstnaneckých benefitů, více než dvojnásobek peněz ve srovnání se začátkem koronavirové krize. Popularita knih roste setrvale od první čtvrtiny loňského roku, a to jak v době lockdownů, tak i při uvolnění opatření. Vyplývá to z útrat lidí prostřednictvím volnočasových benefitních karet vydávaných společností Edenred, která je největším tuzemským poskytovatelem digitálních benefitů.

Číst více10. 11. 2021

Na oběd minulý týden šlo do restaurací skoro o pětinu méně lidí

První týden, ve kterém restaurace podle platných vládních nařízení začaly kontrolovat, zda jsou jejich návštěvníci očkovaní, mají platný test nebo prodělali koronavirus, se projevil na výraznějším poklesu jejich tržeb v době obědů.

Číst více9. 11. 2021

Edenred nově nabízí cashback při nákupech v Bille, doplňuje tak podporu restaurací

Za každý 2. nákup v minimální hodnotě 500 korun v prodejnách Billa získají majitelé stravenkových karet Edenred cashback ve výši 100 korun. Akce platí až do 31. prosince letošního roku a je součástí oslav 30 let řetězce Billa na českém trhu.

Číst více6. 10. 2021

Jmenování nového generálního ředitele Edenredu Česká republika

Peter Hradiský byl jmenován generálním ředitelem Edenred Česká republika a Edenred Slovakia s účinností od 16. srpna 2021.

Číst více30. 9. 2021

Restaurace drží nad vodou rozvážka jídel, na obědy lidé stále příliš nechodí

Zajít si v polední pauze na pracovní oběd? Češi na to ani po dlouhých lockdownech příliš neslyší. Najíst se do restaurace jich chodí mnohem méně než před začátkem koronakrize.

Číst více15. 9. 2021

Za obědy platíme rekordní částky, do restaurací ale chodíme mnohem méně než dříve

Za obědy v restauracích platí Češi výrazně více, než na kolik byli zvyklí před koronavirovou krizí. V červnu se průměrná útrata vyšplhala na rekordních 137 korun.

Číst více12. 7. 2021

Gastronomie se stále nenastartovala, je hluboko za loňskými čísly

Naobědvat se v Česku za méně než sto korun, to koncem loňského roku dokázali již jen lidé ve třech velkých městech – v Ostravě (98,70 Kč), Olomouci (98,20 Kč) a Jihlavě (98,30 Kč). Naopak v Praze průměrná útrata za oběd v pracovním týdnu loni v prosinci atakovala hranici 120 korun. Ještě na počátku loňského roku přitom do sto korun obědvali lidé ještě ve většině z třinácti krajských měst.

Číst více18. 6. 2021

Jídlo na zahrádce v chladném počasí netáhne, ukazují obědové transakce kartami Edenred

Nebývale chladné a deštivé počasí zatím odrazuje mnoho lidí od toho, aby se chodili najíst na znovuotevřené zahrádky. Obědové tržby restaurací tak v minulém týdnu byly stále hluboko pod stavem před koronavirovou pandemií.

Číst více27. 5. 2021

Se stravenkami a kartami Edenred lze nově platit v Lidlu. Edenred tam rozšíří svůj věrnostní program

V prodejnách obchodního řetězce Lidl budou moci od pondělí 10. května platit lidé nově stravenkovými kartami a stravenkami od společnosti Edenred. Obě společnosti svým partnerstvím vyšli vstříc zájmu uživatelů stravenek, kteří mají další významnou možnost, kde nakoupit potraviny.

Číst více6. 5. 2021

TRC Index: Za obědy nyní utrácíme jako v době před covidem, hospod, co nabízejí jídlo ubývá

Češi nyní za obědy utrácejí zhruba tolik, kolik za ně platili těsně před začátkem covidové krize. Zatímco při prvním lockdownu lidé zatáhli za brzdu a průměrná výše útrat klesla skoro o desetikorunu na 120 korun, aby se následně v létě vyšplhala až na rekordních téměř 137 Kč, nyní je aktuálně na 131 korunách a 70 haléřích.

Číst více29. 4. 2021

Karty Edenred přináší slevy při nákupu pohonných hmot

Stravenková a benefitní karta Edenred přináší slevy při nákupu pohonných hmot u všech čerpacích stanic Benzina ORLEN.

Číst více4. 3. 2021

Edenred spustil nejrozsáhlejší cashback platformu s akčními nabídkami v tisících restaurací

Inovovaná aplikace Edenred, kterou za první dva týdny má ve svém telefonu již přes 200 000 lidí, ukazuje, kam je nejvýhodnější si dojít pro teplý oběd a zároveň ušetřit

Číst více15. 2. 2021

Obědváme o hodinu později než před koronou, ukazují transakce kartou Ticket Restaurant

Koronavirová krize výrazně změnila běžný denní rytmus zaměstnanců.

Číst více21. 1. 2021

Prošlé stravenky Ticket Restaurant z roku 2020 lze uplatnit v obchodech řetězce Kaufland až do 31.1.2021

Prošlé stravenky Ticket Restaurant z roku 2020 lze uplatnit v obchodech řetězce Kaufland až do 31.1.2021

Číst více1. 1. 2021

Edenred chce dlouhodobě podporovat návštěvnost restaurací. Odmění v nich každou platbu za jídlo

Společnost Edenred zahajuje nový rozsáhlý cash-back program na podporu restaurací, které nyní procházejí velmi těžkou zkouškou. Cílem je postiženému sektoru přivést co nejvíce zákazníků. Nejen nyní k výdejním okénkům, ale i později do znovuotevřených restaurací.

Číst více2. 11. 2020

Edenred pomůže zvýšit restauracím v Česku prodeje

Společnost Edenred reaguje na výzvu Asociace malých a středních o podniků (AMSP) a jejich platformy Moje restaurace, aby snížila náklady restaurací a pomohla omezit dopady koronavirové krize v oblasti gastro sektoru. Navíc bude Edenred skrze cash-backový program aktivně podporovat svých více než 250.000 karetních uživatelů, aby restauracím zůstali i nadále věrni, ať už skrze výdejní okénka nebo jejich návštěvy po uvolnění vládních opatření.

Číst více22. 10. 2020

Útraty za obědy prudce rostou, v restauracích ale jíme méně často

Ztráty pohostinství kvůli koronaviru dosahují 25 miliard korun

Číst více15. 7. 2020

Nejrychlejší platba za oběd: stravenkovou kartou Ticket Restaurant přes QR kód

Společnost Edenred jako první z velkých stravenkových společností začala nabízet nejrychlejší metodu plateb za jídlo v restauracích. Její stravenková karta Ticket Restaurant Card i víceúčelová karta Edenred Card nově umožňují platby prostřednictvím QR kódů.

Číst více11. 6. 2020

Rychlá pomoc k rozjezdu restaurací od Edenredu: Až pět obědů zdarma pro každého v hospodách po celém Česku

Společnost Edenred přichází s rychlou podporou hospodám a restauracím, kterým chce po jejich znovuotevření přivést co největší počet zákazníků a pomoci jim tak s jejich rozjezdem po vynucené pauze. Tomu, kdo bude do restaurací po jejich otevření pravidelně chodit na jídlo, zaplatí Edenred ze svých peněz až pět obědů.

Číst více20. 5. 2020

Špatné časy restaurací: Tržby s koronavirem klesly o 83 procent. Čtyři z deseti se navíc bojí, že je skolí stravovací paušál.

Tuzemské restaurace trpí. Dva týdny od uzavření se jejich prodeje propadly podle platebních údajů společnosti Edenred o plných 83 procent. Mnohé bojují a vydávají jídla z okének nebo je posílají prostřednictvím rozvážkových služeb, ale čísla ukazují, že odvětví je v historicky nejhorší krizi. Teď se navíc velká část z nich bojí, že jim definitivně zlomí vaz odliv zákazníků kvůli chystanému stravenkovému paušálu.

Číst více2. 4. 2020

Cílená pomoc: Edenred zná fungující restaurace, daruje jim 3000 roušek a nasměruje k nim zákazníky. Vyhledávač ukáže, které nabízejí jídlo přes ulici.

Společnost Edenred podpoří restaurace, které ani v  nelehké situaci nepřerušily svojí činnost, nadále vaří obědy a nabízejí je formou prodeje z okna přímo na ulici. Z  bezmála 20 tisíc partnerských restaurací jich nyní eviduje v provozu zhruba 600. Každé z nich nyní pošle zdarma 5 roušek z certifikovaných materiálů pro personál. Zároveň Edenred urychleně spustí speciální webový vyhledavač, který do fungujících restaurací nasměruje zákazníky. Společnost Edenred podpoří restaurace, které ani v  nelehké sit

Číst více19. 3. 2020

Edenred se důrazně ohrazuje proti nařčení ministryně Schillerové z vysokých provizí

Společnost Edenred se důrazně ohrazuje proti tvrzení ministryně financí Aleny Schillerové, která včera na svém twitterovém účtu uvedla, že stravenkové firmy si účtují „nehorázné“ provize, často až 10 procent. Schillerová tak zopakovala nepravdivé údaje, které před tím publikovala Asociace českého tradičního obchodu. Společnost Edenred ve skutečnosti nemá jediného smluvního partnera přijímajícího stravenky, u kterého by se provize byť jen blížila desetiprocentní hranici.

Číst více30. 1. 2020

OBĚDY DO 120 KORUN? UŽ JEN VE TŘECH MORAVSKÝCH MĚSTECH

Útraty za obědy vzrostly za 4 roky o plnou čtvrtinu, Praha utíká zbytku země. Naobědvat se do 120 korun? V prosinci to z velkých tuzemských měst bylo možné již jen v Ostravě, Olomouci a Jihlavě.

Číst více7. 1. 2020

EDENRED POMŮŽE SBÍRKOU POUKÁZEK LIDEM V NOUZI

Společnost Edenred již druhým rokem pomůže lidem v nouzi. Až do konce února organizuje speciální sbírku poukázek – stravenek a volnočasových poukázek.

Číst více7. 1. 2020

ÚTRATY ZA OBĚDY ZA ROK VZROSTLY O 7 KORUN, PLATÍME UŽ PŘES 120 KORUN

Ticket Restaurant® Card Index: Praha a Brno již neutíkají zbytku republiky, dražší jídla jsou i v regionech.

Číst více24. 4. 2019

OBĚDVÁME ZA 120 KORUN. SKORO O 20 KORUN DRÁŽ NEŽ PŘED TŘEMI ROKY.

Ticket Restaurant® Card Index: Útraty rychle rostou. Prim hrají Pražané. Za jediný rok platí o deset korun více.

Číst více7. 1. 2019